Slik får du gode løsninger på mindre plass

Med god planlegging og smarte grep kan overgangen fra hus til leilighet bli en positiv opplevelse. Interiørkonsulenten anbefaler å bruke tiden godt til en real opprensing på loft og kjeller.

Å flytte fra enebolig til leilighet innebærer i de fleste tilfeller mindre plass å boltre seg på. – Det å kvitte seg med det du likevel ikke bruker, og å være kritisk til eksisterende møblering er en god start på flytteprosessen, sier interiørkonsulent Nina Kristin Svean. Hun driver Svean Design AS i Larvik, og bistår blant annet privatkunder med møbelplassering, belysning og praktiske løsninger.

Smart innredning

- Stilen og smaken forandrer seg jo over tid, og det kan hende en flytteprosess er en god anledning til å fornye enkelte møbler, sier Svean. Samtidig er det tid for å tenke funksjonelt, og sørge for effektive løsninger som gir opplevelse av rom. - En mindre sofa med løse stoler kan gjøre at stuen virker større. Mange har en tendens til å overmøblere i forbindelse med flytting. Det er så mange ting man ønsker å ha med seg videre, og resultatet blir at leiligheten kan virke trang og liten. God planlegging kan forhindre dette, sier Svean. Et viktig råd er å starte opprydningen i boder, kjeller og loft tidlig, slik at dette ikke ukritisk blir med videre på flyttelasset.

Godt lys for voksne øyne

Innebygde skap som går fra gulv til tak, gjerne med skyvedører, gjør at du får plass til mye på liten plass. Fargevalg er også viktig. Mange farger på liten plass vil fort virke rotete, derfor er det smart å innrede med farger som harmonerer. Lys har også mye med romfølelsen å gjøre. Dårlig opplyste rom virker mindre og det blir mørkt. - Etter hvert som årene går, blir belysning viktigere for synet. Derfor er det viktig å tenke plassering av lys og lyspunkter i forbindelse med innredning. Det kan også være smart med enkel betjening og lysstyring, slik at du ikke må løpe til flere punkter for å slå av og på lys, sier Svean. En bryter som slår av alt lys når man går ut utgangsdøren er behagelig.

Tunets historie
Tunets historie
Gå tilbake